Naslovnica
Zeljka

dr. sc. Željka Miklošević, docentica 

Konzultacije:

ljetni semestar: četvrtak, 10:00 - 11:30h, soba E316 (uz prethodnu najavu email-om)

 zimski semestar: srijeda 15:00 - 16:30, soba E316 (uz prethodnu najavu email-om)

E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Telefon: 01/4092-348

 

Životopis

Diplomirala povijest umjetnosti i engleski jezik i književnost (2003.) te dodatni dvogodišnji studij muzeologije (2006.) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Pripravnički staž za kustosa odradila u Grafičkoj zbirci Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu nakon čega polaže kustoski ispit (2005.). U Muzeju Slavonije u Osijeku (2006.-2008.) obavlja poslove kustosa na umjetničkim zbirkama te vodi edukativne muzejske programe.

Akademske godine 2008-/2009., upisuje Poslijediplomski doktorski studij informacijskih znanosti na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu gdje od 2008. godine radi kao znanstvena novakinja – asistentica na znanstvenom projektu prof. dr. sc. Tomislava Šole Hrvatski identitet u marketingu mjesta i razvojnoj strategiji. Doktorirala 2014. godine obranivši rad pod naslovom Muzej kao multimodalan komunikacijski sustav.

Aktivno sudjeluje u strukovnim udruženjima s ciljem boljeg povezivanja muzejske teorije i prakse te promicanja muzeologije kao kvalitativnog okvira muzejskih programa orijentiranih na razvijanje i unapređenje komunikacije s muzejskim korisnicima: 2009. godine voditeljica je muzejske edukativne akcije [u]okvir[i] Hrvatskog muzejskog društva, a od 2011. godine Predsjednica Sekcije za muzejsku edukaciju i animaciju Muzejske udruge Istočne Hrvatske. Članica je Sekcije za muzejsku edukaciju i kulturnu akciju Međunarodnog savjeta za muzeje.

 

Područja interesa:

  • komunikacijski aspekati muzeja i baštine

Popis radova u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)

 

Projekti:

  • Od 2010. godine suradnica je na znanstveno-stručnom projektu Jankovic Castle: historic site, generating sustainable development of the Ravni Kotari region (12/2011-05/2014) koji financira Europska komisija u okviru programa Preparatory actions for preserving and restoring cultural heritage in conflict areas in the Western Balkans for the year 2010 (EUROPEAID/C/ACT/MULTI).
  • Od 2012. suradnica je na projektu Međunarodni sveučilišni centar u Islamu Grčkom i mediteranska akademska zajednica: razvoj i perspektive pod vodstvom prof. dr. sc. Drage Roksandića s Odsjeka za povijest, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Projekt financira Fond za razvoj Sveučilišta u Zagrebu.

 

Kolegiji:

Preddiplomski studij:

  • Opća teorija baštine
  • Baštinske institucije

Diplomski studij

  • Kulturni turizam
  • Muzejska edukacija i Interpretacija baštine.