Nagrade nastavnicima i studentima

2021.

19. međunarodna izložba inovacija ARCA
14. do 16. listopada 2021. u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

Brončana medalja: prof. dr. sc. Hrvoje Stančić
TrustChain – sustav za očuvanje vjerodostojnosti digitalno potpisanih dokumenata

 

Nagrada "Friend of MIPRO" dodjeljuje se pojedincima koji su dugogodišnji sudionici skupa te su svojim djelima i riječima doprinijeli daljnjem razvoju i promociji udruge MIPRO.

prof. dr. sc. Radovan Vrana

 

Nagrade Filozofskog fakulteta studentima za izvrsnost u studiju

Preddiplomski studij:

Lucia Sirovec
Eva Vitković

Diplomski studij:

Vedrana Tonković Zokić
Lorena Kasunić

Nagrada "Franjo Marković" – za zapažene znanstvene, umjetničke, stručne i sportske
rezultate u prethodnoj kalendarskoj godini.

Lorena Kasunić za znanstveni rad "Depictions of Women in 'Duga' and 'Tena': A Computational Analysis" (2020) i rad na projektu PRINCIPLE.

 

2020.

Nagrade Filozofskog fakulteta studentima za izvrsnost u studiju

Preddiplomski studij:

MIHAELA TOMLJANOVIĆ - jednopredmetni studij
JELENA SARAJLIĆ - dvopredmetni studij

Diplomski studij:

IVAN KRPAN - jednopredmetni studij
IVAN GRKEŠ - dvopredmetni studij

 

2019

„Nagrada Ivan Filipović“ za 2018. godinu

Godišnjom nagradom u području visokog školstva za 2018. godinu nagrađena je doc. dr. sc. Ivana Hebrang Grgić.

Marina Podkonjak, studentica diplomskog Studija informacijskih znanosti - smjerovi Arhivistika i Informatika-nastavnički Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. sudjelovala je u radu studentske konferencije InfoDASKA koja se održala u Osijeku 10.-11.5.2019. na temu "Informacijska tehnologija kao pokretač promjena". Izlaganje Marine Podkonjak naslovljeno "Topoteka-lokalna baština priča priču" nagrađeno je Certifikatom za najbolji rad i poklon paketom.

 

2018

Sveučilište u Mostaru 5.prosinca 2018. dodijelilo je prof. dr. sc. Jadranki Lasić-Lazić nagradu za izniman doprinos razvoju Sveučilišta kroz istaknuti rad na znanstvenom, nastavnom i stručnom polju.

„Nagrada Ivan Filipović“ za 2017. godinu

Godišnjom nagradom u području visokog školstva (za postignuća u društveno korisnom učenju) za 2017. godinu nagrađena je izv. prof. Nives Mikelić Preradović.

 

2017

Nagrade Filozofskog fakulteta 2017.

Godišnja nagrada Filozofskoga Fakulteta

doc.  dr.  sc. Ivana Hebrang Grgić -  za autorstvo  znanstvene  knjige "Časopisi i znanstvena  komunikacija" i  suorganizaciju  konferencije PUBMET  2016

Nagrada Franjo Marković

Dario Poljak

za suradnju na projektu izrade citatnih stabala pod voditeljstvom mentorice  doc .dr. sc. Kristine Kocijan te dva znanstvena  rada  izložena  na međunarodnim  konferencijama  objavljena  u  suautorstvu  s dr. sc. Kocijan:Building Scholarly Data Forest,  Proceedings of the SAVE-SD 2016 – Semantics, Analytics, Visualization: Enhancing Scholarly Data, Workshop colocated with the 25th  International www Conference,  Montreal, Canada (Springer) i Scholarly Reference Trees, LIDA  2016, Zadar, Hrvatska (Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti)

 

2016

Nagrade Filozofskog fakulteta 2016.

Nagrada za izvrsnost u studiju

Preddiplomski studij:

 • Ivan Grobenski
 • Maja Matijević

Diplomski studij:

 • Štefica Dumančić Poljski
 • Nina Grgić-Hlača

 

Natječaj s ciljem poticanja mladih i njihovih učitelja i profesora na razvoj digitalnih vještina i inovacija Europske komisije i inicijative eSkills for Jobs

 U sklopu navedenog natječaja student informacijskih znanosti Mislav Sever osvojio je nagradu u kategoriji "Young Digital Talent" za svoju video igru "Medieval Castle Siege"

 

2015.

 

Posebno priznanje Sveučilišta u Zagrebu

 

Na svečanoj sjednici Sveučilišta u Zagrebu povodom Dana Sveučilišta, dodijeljena su posebna priznanja profesorima Sveučilišta koje je dodijelio Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras. Jedno od priznanja dobila je dr. sc. Jadranka Lasić Lazić, redovita profesorica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za dugogodišnji predani rad u sveučilišnim tijelima, a osobito za doprinos radu Povjerenstva za e-učenje i internetske servise Sveučilišta u Zagrebu te razvoj knjižničarstva.

 

2014.

 

Nagrada Filozfoskog fakulteta za izvrsnost u studiju u ak. god. 2013./2014.

 

Preddiplomski studij:

 

 • Domagoj Vočanec – jednopredmetni studij
 • Denis Kranjčić – dvopredmetni studij


Diplomski studij:

 

 • Andrea Grkinić i Marija Bošković – dvopredmetni studij
 • Magdalena Vrbanec – jednopredmetni studij

 

Rektorova nagrada 2013./2014.

 

Filip Klubička: "Korištenje mnoštva za unapređenje jezičnih resursa i alata"
Mentor: dr. sc. Nikola Ljubešić, doc.

Matija Marohnić (FFZG) i Janko Marohnić (PMF): "Kvizovi kao alternativni način učenja"
Mentorica: dr. sc. Kristina Kocijan, doc.


Ileana Kurtović i Jagoda Mesić: "Čitalačke navike učenika i studenata u službi razvoja društvenoga i kulturnoga aktivizma i tolerancije"
Mentorica: dr. sc. Ana Barbarić, doc.

 

2013.

 

Nagrada "Franjo Marković"

 

Povodom dana Filozofskog fakulteta 18.10.2013., studentima Matei Leko, Josipu Kneževiću, Ivani Martinović, Petru Krešimiru Mariću i Elvisu Vusiću dodiljena je nagrada Franjo Marković 2013 za projekt "Latinski za gimnazijalce".

Projekt je nastao kao kombinacija stručnog i znanstveno-istraživačkog rada nastalog u okviru triju kolegija: Multimedijski prikaz znanja, Nastava s primjenom računala i Društveno korisno učenje pod mentorstvom Sanje Kišiček i u suradnji s profesoricama dr. sc. Lauc i dr. sc. Mikelić Preradović. Multimedijska interaktivna aplikacija za učenje latinskog jezika, nastala kao rezultat rada na projektu, evaluirana je u nastavi u suradnji s predmetnom nastavnicom zagrebačke V. gimnazije. Studenti su prikazali rezultate istraživanja u obliku originalnog znanstvenog rada prezentiranog na međunarodnoj konferenciji INFuture 2013.

 

2011.

 

Godišnja nagrada Filozofskog fakulteta

prof. dr. sc. Žarka Vujić - za autorstvo interdisciplinarno utemeljene knjige Salon Ullrich o stotoj obljetnici

 

Rektorova nagrada 2010./2011.

 

Na svečanoj podjeli Rektorovih nagrada održanoj u petak 17. lipnja 2011. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu dodijeljena je posebna Rektorova nagrada 2010./2011. godine studenticama 5. godine Studija muzeologije i upravljanja baštinom Snježani Bogdanić, Anastaziji Cvitković, Mirni Draženović, Lei Fujs, Marijani Grgić, Martini Salaj, Nataliji Stajić, Ani Tumpić, Petri Uremović i Karli Varzić za rad ''Muzeološka koncepcija memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke''.

IFLA-ina nagrada za studentski rad

2. srpnja 2011. godine IFLA-ina (www.ifla.org) sekcija "Education and Training Section (SET)" dodijelila je studentskom radu "Upotreba sustava za rudarenje podataka kao nadgradnja digitalne knjižnice" ("Use of data mining systems as an enhancement of digital libraries") Petre Miočić, nastalom pod mentorstvom doc. dr. sc. Sonje Špiranec, drugo mjesto na natjecanju IFLA LIS Student Paper Award.

 

2010.

 

Međunarodno društvo školskog knjižničarstva (International Association of School Librarianship -IASL) dodijelilo je doc. dr. sc. Mihaeli Banek Zorica nagradu „The IASL School Librarianship Award“ za promicanje školskog knjižničarstva u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Rumunjskoj. Ova je nagrada priznanje za njezin aktivni angažman u školovanju školskih knjižničara i za mentorski rad s njima.

Na natječaju za dodjelu nagrade za najbolji e-kolegij za akademsku godinu 2009./2010. na Sveučilištu u Zagrebu, Povjerenstvo za e-učenje, na osnovu prijedloga Ocjenjivačkoga suda dodijelilo je "Nagradu za uporabu društvenog softvera u e-kolegiju" kolegiju "Digitalne obrazovne knjižnice" doc. dr.sc. Mihaele Banek Zorica i doc. dr. sc. Sonje Špiranec.

 

Nagrada "Kukuljevićeva povelja"

 

Nagradu 'Kukuljevićeva povelja' ustanovilo je Hrvatsko knjižničarsko društvo kao oblik javnog priznanja knjižničnim djelatnicima, članovima Hrvatskoga knjižničarskog društva, za dugogodišnji rad i značajne rezultate na unapređenju knjižničarske djelatnosti. Na 37. redovnoj Skupštini Hrvatskog knjižničarskog društva u Tuheljskim topiicama 2010. godine ova nagrada dodijeljena je dr.sc. Danieli Živković.

 

2008.

 

Nagrada ZNANOST 2008.

 

Dobitnica: Sanja Kišiček za projekt razvoja softvra za učenje vokabulara engleskog jezika.

 

 

2007.

 

Nagrada za promicanje e-učenja i načina usvajanja znanja i vještina koja nudi informacijske znanost

 

Prof. dr. sc. Jadranka Lasić Lazić primila je nagradu za izniman doprinos u promicanju e-učenja i načina usvajanja znanja i vještina koja nudi informacijska znanost.

 

Nagrada "Franjo Marković"

 

Na svečanoj sjednici Fakulteta 19.10.2007. dodijeljene su sljedeće nagrade:

 • studentici Sanji Matić dodijeljena je nagrada "Franjo Marković" za aktivni znanstveno-istraživački rad na nizu projekata
 • studentu Nikoli Škoriću dodijeljena je nagrada za izvrsnost

 

Rektorova nagrada

Ante Kranjčević i Ivan Marković su dobili Rektorovu nagradu u ak.god. 2006/2007 za rad "MAKI".
Mentorica: dr. sc. Kristina Kocijan, doc.

 

2004.

 

Nagrada "Eva Verona"

 

Nagradu „Eva Verona“ kao znak javnog priznanja dodjeljuje Hrvatsko knjižničarsko društvo mladim knjižničarima, članovima Hrvatskoga knjižničarskog društva, za posebno zalaganje u radu, inovacije i promicanje knjižničarske struke. Na 34. redovnoj
Skupštini Hrvatskog knjižničarskog društva 23.9.2004. u Šibeniku nagrada "Eva Verona" dodijeljena je mr.sc. Ani Barbarić.

 

2002.

 

Nagrada "Franjo Marković"

 

Na svečanoj sjednici Fakulteta 23.12.2002. dodijeljena je nagrada "Franjo Marković" sljedećim studentima:

 • Ivanu Galetiću
 • Damiru Pavušinu i
 • Krešimiru Pavlini.

 

2000.

 

Nagrada "Eva Verona"

 

Nagradu „Eva Verona“ kao znak javnog priznanja dodjeljuje Hrvatsko knjižničarsko društvo mladim knjižničarima, članovima Hrvatskoga knjižničarskog društva, za posebno zalaganje u radu, inovacije i promicanje knjižničarske struke. Na 32. redovnoj
Skupštini Hrvatskog knjižničarskog društva 23.9.2000. u Lovranu nagrada "Eva Verona" dodijeljena je mr.sc. Radovanu Vrani.

 

1998.

 

Nagrada "Kukuljevićeva povelja"

Nagradu 'Kukuljevićeva povelja' ustanovilo je Hrvatsko knjižničarsko društvo kao oblik javnog priznanja knjižničnim djelatnicima, članovima Hrvatskoga knjižničarskog društva, za dugogodišnji rad i značajne rezultate na unapređenju knjižničarske djelatnosti. Na 31. redovnoj Skupštini Hrvatskog knjižničarskog društva u Zadru 1998. godine ova nagrada dodijeljena je dr.sc. Aleksandri Horvat.Nagrada studentima bibliotekarstva "Dr. Ljerka Markić Čučuković"

Zaklada Dr. Ljerka Markić-Čučuković ima svoje Web stranice na adresi: https://ljmc-zaklada.ffzg.unizg.hr/