Obavijesti

Sveučilišni računski centar (Srce) je partner na projektu „Digital Education for Crisis Situation: Times when there is no alternative" (DECriS) (https://www.srce.unizg.hr/ceu/decris). Nakon provedenih intervjua s nastavnicima, u okviru projekta planirana je i organizacija fokus grupe sa studentima iz područja knjižničarstva i informacijskih znanosti. Cilj navedenih istraživačkih aktivnosti je prikupiti informacije o stavovima nastavnika i studenata o digitalnom obrazovanju (eng. Digital Education – DE), posebno o otvorenim obrazovnim sadržajima (eng. Open Educational Resouces – OER), primarno tijekom COVID-19 krize i u odnosu na njihovo iskustvo prije pandemije. Osim navedenog, željeli bismo saznati s kakvim su se problemima susretali nastavnici i studenti u radu s digitalnim materijalima i pri uporabi alata koji bili korišteni tijekom prelaska na online i hibridni način poučavanja, uslijed krize izazvane bolešću COVID-19.

U fokus grupu bismo željeli uključiti 10-tak studenata, tako da su obuhvaćeni studenti svih razina studija, oba spola i različitih dobnih skupina. Za sudjelovanje u istraživanju nužno je da su ispitanici bili upisani na studij u trenutku "zatvaranja" (lockdowna) 2020. godine.

Procijenjeno trajanje fokus grupe iznosi 60 do 120 minuta, a provodit će se na hrvatskom jeziku. Planirano razdoblje provođenja fokus grupe je druga polovina ožujka 2022. godine. Fokus grupa će se provoditi u online okruženju, putem sustava za webinare Adobe Connect.

Molimo studente koji su zainteresirani za sudjelovanje u ovom istraživanju da nam se jave na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 14. ožujka 2022. godine, nakon čega ćemo ih izravno kontaktirati s dodatnim informacijama u vezi održavanja fokus grupe. Zainteresirane također molimo da u prijavi navedu informacije o razini studija u trenutku zatvaranja (lockdowna) te o trenutnoj razini studija.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju smo putem adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..