Naslovnica
npetak

Nevenka Petak 

Tajnica Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti

U mirovini od 1.1.2018.

 

 

Životopis:

Nevenka Petak (rođ. Klarić) rodila se u Slavonskoj Požegi 15. listopada 1952. Živi u Zagrebu od 1953. Osnovnu školu S. Kovačević, završila na Lju-bljanici, Trešnjevka. I. gimnaziju završila 1972. godine. Završila višu školu za cestovni saobraćaj.

Na Filozofskom fakultetu radi od 1980. Od 1980. do 1990. radila je u dekanatu kao referent obrade plaća, tajnica dekana na zamjeni te statističar studenske referade, kadrovskih i računovodstvenih poslova.

Od 1990. je viši stručni referent i radi kao tajnica Odsjeka za informacijske znanosti, odnosno nakon preimenovanja, tajnica Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti.

Kroz njezino tajništvo prošlo je 15 generacija redovitog studija informacijskih znanosti, sadašnjih profesora informatike ili diplomiranih informatologa, i 8 bolonjskih generacija studenata. Tajnica je izvanrednog studija bibliotekarstva i savjesno se brinula se o 12 generacija studenata na tom studiju.

Pod vodstvom pročelnika, koji su se mijenjali svake četiri godine, ona je tajnica Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti i danas, s velikom ljubavlju prema svojim profesorima, ali i studentima s kojima će se družiti sve do mirovine.


Članstva:

  •  Tajnica Odsjeka od 1990.godine
  • Tajnica poslijediplomskog studija inf. znanosti od 1990. do 2000.
  • Tajnica izvanrednog studija bibliotekarstva od 1990. i danas.