Obavijesti

Postovani kolegice i kolege,

U nastavku prenosim poziv koji sam primio od Udruge ICARUS Hrvatska s pozivom studentima arhivistike za sudjelovanje u projektu:

"Udruga ICARUS Hrvatska u potrazi je za studentom/studenticom koji bi nam se priključili u aktivnostima projekta „Oni žive - studentski životi otkriveni kroz kontekstualne umjetničke prakse” http://theylive.eu/. Tražimo osobu koja studira u područjima društveno-humanističkih znanosti, trenutno živi u Studenskom domu „Stjepan Radić“ (poželjno, no nije uvjet) i želi biti suradnik na EU projektu. Više informacija o projektu dostupno je na: https://www.icarushrvatska.hr/projekti/theylive, a zainteresirani se nam se mogu javiti na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.."

O projektu:

"Projekt „Oni žive“ bavi se studentskim životom od kraja Drugog svjetskog rata do danas u kontekstu svakodnevnog života u studentskim domovima, kulturnih navika i slobodnog vremena studenata, međuljudskih odnosa i odnosa među spolovima, kao i društvenog i političkog angažiranja studenata. Cilj projekta je poticanje studentske populacije da sudjeluje u razumijevanju i zajedničkom kreiranju suvremene umjetnosti, korištenjem arhivskoga gradiva i uključivanjem u praticipativne umjetničke aktivnosti tijekom rezidencijalnih boravaka umjetnika u studentskim domovima. Rezultati projekta će poslužiti kao smjernice za menadžere kulturnih institucija i umjetničkih galerija, kustose i umjetnike, za dalje unapređenje inovativnih pristupa razvoju mlade publike.

Uloga ICARUS HR u projektu prvenstveno je usmjerena usmjerena na edukaciju i savjetodavnu podršku partnerima u digitalnom arhiviranju, korištenju metoda i tehnika participativnih arhivskih praksi te pružanju digitalne infrastrukture za pohranu i objavu prikupljenog audio-vizualnog materijala. Ostale ICARUS HR aktivnosti u sklopu projekta odnose se na prikupljanje audio-vizualnog materijala koji dokumentira života studenata Sveučilišta u Zagrebu od 1950-ih do danas i njihovo mrežno predstavljanje na platormi Topoteka i mrežnoj stranici projekta."

Molim sve zainteresirane da se jave direktno na navedenu adresu e-pošte.

Predstojnik Katedre za arhivistiku i dokumentalistiku
prof. dr. sc. Hrvoje Stančić