Obavijesti

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) je neprofitna organizacija sa svrhom razvoja digitalne i znanstvene pismenosti te tehnoloških i ostalih kompetencija u okviru STEM područja za mlade u Hrvatskoj i drugim zemljama i to primarno kroz robotiku. IRIM provodi edukaciju nastavnika, razvija edukacijske materijale i organizira natjecanja te donira edukacijsku tehnologiju za rad s djecom i mladima.

Najveći projekti IRIM-a trenutno su Digitalni građanin kroz koji uz financijsku podršku tvrtke Google razvijaju knjižnice u digitalne inovacijske centre, Croatian Makers robotička liga, koja uključuje gotovo 600 škola i drugih ustanova, s gotovo 3000 doniranih robota, te platforma STEM revolucija, s oko 25.000 doniranih BBC micro:bitova, što je najvećim dijelom financirano najvećom crowdfunding kampanjom u Hrvatskoj te ProMikro koji potpuno redefinira informatičku poduku u školama. Naravno, donirana oprema u sklopu ovih i drugih akcija samo je osnova za projekte koji se izvršavaju snažnim razvojem i distribucijom edukativnih sadržaja i suradnjom s nastavnicima i obrazovnim ustanovama.

Tražimo osobu koja bi se priključila IRIM timu na radnom mjestu:

MAKER - EDUKATOR (m/ž)

Lokacija: Zagreb

 Radni zadaci:

▪ Pisanje edukacijskih materijala za edukacijski portal Izradi!

▪ Izrada, pisanje i objava projekata na našim platformama za edukacijski portal Izradi!

▪ Organizacija i provedba edukacijskih radionica za učitelje i učenike bazirano na tehnologijama koje se koriste u IRIMovim programima

▪ Testiranje edukacijske opreme iz automatike i robotike

▪ Izrada Call for Makers kreativnih natječaja za radove škola uključenih u CM programe

▪ Izrada uradi sam projekata baziranih na Arduino i micro:bit tehnologiji

 

Očekivani profil kandidata:

▪ Viša ili visoka stručna sprema (poželjan završen fakultet tehničkog ili obrazovnog smjera ili student pri kraju studija, no nije nužan uvjet)

▪ Vrlo dobro poznavanje Office paketa

▪ Interes za uradi sam kulturu i Makers pokret

▪ Urednost i sistematičnost u radu, izražena proaktivnost, kreativnost, spremnost na brzo stjecanje novih znanja

▪ Spremnost na putovanje zbog održavanja radionica na prostoru RH

▪ Vozačka dozvola B kategorije, nužno aktivan vozač

 

Prednosti:

▪ Iskustvo u održavanju edukacijskih radionica s učenicima i/ili učiteljima

▪ Poznavanje hobističkih uradi sam platformi iz područja automatike i robotike – Arduino, micro:bit, mBot, LittleBis, Lego i dr.

▪ Makers iskustvo – osmišljavanje i izrada vlastitih projekata

Ako ste zainteresirani za rad na ovoj poziciji, molimo Vas da se prijavite slanjem svog životopisa na engleskom jeziku na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..