Naslovnica

Projekt "Siguran surfer"

 

Projekt Siguran surfer izvodi grupa studenata s našeg Odsjeka. Cilj projekta je edukacija učenika viših razreda osnovnih škola o sigurnosti na internetu, s naglaskom na društvene mreže. Projekt se izvodi u obliku radionice u trajanju jednog školskog sata, koji uključuje predavanje, igru (tabu) i kviz za ponavljanje gradiva te završnu evaluaciju. Reakcije učenika i nastavnika su pozitivne, učenici pokazuju zainteresiranost za temu, a potrebno je i pohvaliti razrednike razreda u kojima smo dosad bili jer su o temi sigurnosti na internetu već razgovarali s učenicima.


Do sada je projekt izveden u svih devet viših razreda OŠ Lovre pl. Matačića, u tijeku je izvođenje u OŠ Jure Kaštelana, a ovaj tjedan krećemo i u OŠ Borovje. U planu je izvođenje projekta i u drugim školama.


Projekt su kreirali i izvode ga studenti: Petra Pavlović-Šukelj, Marina Margetić, Marina Podkonjak, Ana Lukinac, Josipa Majić, Vigor Popić, Kristina Valjak,  Jana Borovčak, Martina Žugaj i voditelj projekta Denis Gaščić. Mentori su dr. sc. Tomislav Ivanjko i Ana Pongrac Pavlina.

 

Fotografije aktivnosti u sklopu projekta: