Naslovnica

Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti
Filozofski fakultet
Ivana Lučića 3, 10000 Zagreb
http://www.ffzg.unizg.hr/infoz


Radionica 31
Upravljanje projektima u AKM institucijama

Voditelji radionice:

prof. dr. sc. Hrvoje Stančić
Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti
Filozofski fakultet
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

doc. dr. sc. Arian Rajh
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti,
Filozofski fakultet u Zagrebu, vanjski suradnik

 

mr. sc. Ebonita Čurković
Poslovno - inovacijska agencija Republike Hrvatske - BICRO
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ponedjeljak, 30. rujna 2013., Knjižnica Filozofskog fakulteta
seminarska dvorana na 2. katu
Broj mjesta bio je ograničen na 50 polaznika.

Jeste li planirali projekte u području kulturne baštine? Imate li ideju za projekt koju zelite pretvoriti u stvarnost? Imate projekt, ali ne znate kojom metodologijom se trebate služiti? Trazite li sponzore za Vaš projekt? Na ovoj radionici dobit ćete sva znanja potrebna za planiranje i izvedbu projekta po europskim standardima.


PROGRAM

9.30 - 10.00 Registracija
10.00-10.30 O radionici, važnost projektnog pristupa i projektni tip organizacije
10.30-11.30 Sredstva za financiranje projekata, EU fondovi i programi
11.30-12.00 Pauza
12.00-12.30 Projektne metode i iskustva iz rada na EU financiranim projektima
12.30-13.00 Studija slučaja
13.00-14.00 Ručak
14.00-15.30 Praktični zadatak u grupama
15.30-16.00 Neformalna diskusija i zaključak
16.00 Dodjela potvrda


KOME JE NAMIJENJENA RADIONICA?
Ova radionica namijenjena je djelatnicima AKM ustanovama, a sadržaj radionice može biti od interesa predstavnicima raznih drugih organizacija koje imaju tendenciju razvijati vlastite projekte.

SADRŽAJ RADIONICE
Upravljanje projektima postalo je važna kompetencija za djelatnike AKM institucija, budući da se do pojedinih rješenja sve više pokušava dolaziti kroz jasno vremenski razgraničene projekte koji se financiraju sredstvima samih ustanova ili sredstvima iz EU fondova i programa. Osnova dobrog upravljanja projektima je poznavanje i primjena projektnih metodologija koje omogućuju razvoj projektne ideje i kvalitetno praćenje provedbe. Sudionici radionice imat će priliku upoznati osnove projektnih metodologija koje se najčešće koriste ta projekte AKM ustanova. Sudionici će u praktičnom dijelu vidjeti kako se od (relativno nejasne) projektne ideje može uobličiti osnovni plan projekta koji je spreman za predstavljanje sponzorima.

O PREDAVAČIMA
Prof. dr. sc. Hrvoje Stančić
, Predstojnik Katedre za arhivistiku i dokumentalistiku Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, autor je knjige Digitalizacija te šezdesetak znanstvenih i stručnih radova iz polja informacijskih i komunikacijskih znanosti. Njegova područja znanstvenog interesa obuhvaćaju digitalizaciju i 3D digitalizaciju, sustave za upravljanje dokumentima i zapisima, digitalne arhive, dugoročnu pohranu, očuvanje autentičnosti i povjerenja u e-gradivo. Bio je suradnika na nekoliko domaćih i međunarodnih istraživačkih projekata te je koordinirao IPA projekt prekogranične suradnje sa Slovenijom.

Doc. dr. sc. Arian Rajh, vanjski je suradnik Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu stalno zaposlen u Agenciji za lijekove i medicinske proizvode RH. Autor je desetak znanstvenih i stručnih radova iz polja informacijskih i komunikacijskih znanosti. Njegova područja znanstvenog interesa obuhvaćaju sređivanje i opis arhivskog gradiva, planiranje i oblikovanje sustava za upravljanje gradivom te projektno planiranje.

Mr. sc. Ebonita Čurković radi u Poslovno-inovacijskoj agenciji Republike Hrvatske (BICRO) kao nacionalna kontakt osoba za EU FP7 program u područjima Cooperation ICT-a i Capacities istraživačke infrastrukture. Završila je Agronomski fakutlet u Zagrebu i magistrirala 2012. godine na Univerzitetu u Tilburgu u području Human Aspects of IT, na temu Knowledge management-a. Ima više od 20 godina iskustva u edukacijskom, ICT i vladinom sektoru u Hrvatskoj, Novom Zelandu i Australiji. Trenutno, uz posao NCP-a radi i kao voditeljica radnog paketa Komunikacija i diseminacija projektnih rezultata na FP7ICT projektu Balcon, http://www.balcon-project.eu

Što se dobilo uz radionicu?
Uz radionicu polaznici su dobili set tiskanih materijala i materijale u digitalnom obliku. Na kraju su polaznici dobili potvrdu o pohađanju radionice. Kava, čaj i lagani ručak su uključeni u cijenu radionice.

Cijena radionice
500 kn + PDV- redovni polaznici
400 kn + PDV- djelatnici Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Poveznicu na sustav za prijavu kao i sve dodatne informacije možete pronaći na http://www.ffzg.unizg.hr/infoz pod kategorijom Radionice.