Naslovnica

Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti
Filozofski fakultet
Ivana Lučića 3, 10000 Zagreb
http://inf.ffzg.unizg.hr/

Radionica 26
Modeliranje poslovnih procesa vezanih uz upravljanje dokumentacijom

Voditelji radionice:

doc. dr. sc. Arian Rajh
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti,
Filozofski fakultet u Zagrebu, vanjski suradnik


prof. dr. sc. Hrvoje Stančić
Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti
Filozofski fakultet
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

15. travnja 2013., Knjižnica Filozofskog fakulteta
računalna učionica na 1. katu


PROGRAM

9.30 - 10.00 Registracija
10.00-10.30 O radionici, važnost razrade poslovnih procesa u upravljanju gradivom i aktualni standardi
10.30-11.15 Notacije i dijagrami za razradu poslovnih procesa
11.15-11.30 Pauza
11.30-12.00 Sintaksa dijagrama i modela poslovnih procesa
12.00-12.30 Poslovni procesi upravljanja gradivom
12.30-13.30 Ručak
13.30-14.15 Studija slučaja
14.15-14.30 Pauza
14.30-15.30 Praktični zadatak
15.30-16.00 Neformalna diskusija i zaključak
16.00 Dodjela potvrda

 

KOME JE NAMIJENJENA RADIONICA?
Ova radionica namijenjena je djelatnicima ustanovama iz područja uprave, djelatnicima trgovačkih društava i djelatnicima koji upravljaju dokumentacijom u komercijalnim organizacijama. Sadržaj radionice može biti od interesa predstavnicima raznih drugih organizacija koje imaju veće količine dokumentacije od poslovnog i drugog značaja i koji bi svojom dokumentacijom htjeli učinkovito upravljati.

SADRŽAJ RADIONICE
Upravljanje dokumentacijom od vitalnog je značaja za suvremeno poslovanje ustanova i drugih pravnih subjekata. Dobro upravljanje gradivom uvelike doprinosi općoj vrijednosti organizacije. Osnova dobrog upravljanja dokumentacijom je upravljanje spisovodstvenim procesima. Da bismo procesom mogli upravljati moramo ga znati predočiti i objasniti. U radionici će se analizirati specifični procesi upravljanja dokumentacijom i mogućnosti reinženjerstva s ciljem što kvalitetnijeg i što ekonomičnijeg upravljanja dokumentacijom. Voditelji radionice prikazat će najvažnije standarde, notacije i jezike kojima se može obuhvatiti procesi upravljanja dokumentacijom, a sudionici radionice će imati priliku vidjeti i primjer modeliranja procesa upravljanja dokumentacijom.

O PREDAVAČIMA
Prof. dr. sc. Hrvoje Stančić
, Predstojnik Katedre za arhivistiku i dokumentalistiku Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, autor je knjige Digitalizacija te šezdesetak znanstvenih i stručnih radova iz polja informacijskih i komunikacijskih znanosti. Njegova područja znanstvenog interesa obuhvaćaju digitalizaciju i 3D digitalizaciju, sustave za upravljanje dokumentima i zapisima, digitalne arhive, dugoročnu pohranu, očuvanje autentičnosti i povjerenja u e-gradivo. Bio je suradnika na nekoliko domaćih i međunarodnih istraživačkih projekata te je koordinirao IPA projekt prekogranične suradnje sa Slovenijom.

Doc. dr. sc. Arian Rajh, vanjski je suradnik Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu stalno zaposlen u Agenciji za lijekove i medicinske proizvode RH. Autor je desetak znanstvenih i stručnih radova iz polja informacijskih i komunikacijskih znanosti. Njegova područja znanstvenog interesa obuhvaćaju sređivanje i opis arhivskog gradiva, planiranje i oblikovanje sustava za upravljanje gradivom te projektno planiranje.

Što se dobiva uz radionicu?
Uz radionicu su polaznici dobili set tiskanih materijala i materijale u digitalnom obliku. Na kraju polaznici su dobili potvrdu o pohađanju radionice. Kava, čaj i lagani ručak bili su uključeni u cijenu radionice.

Sve dodatne informacije možete pronaći na http://inf.ffzg.unizg.hr/ pod kategorijom Radionice.