Home

U akademskoj godini 2021./2022. Knjižnica Filozofskoga fakulteta u Zagrebu, nudi studentima diplomskog studija informacijskih znanosti, smjer bibliotekarstvo, obavljenje prakse na tri moguća načina:

  • 160 sati kroz 8 mjeseci (20h/mj.) poput demonstrature;
  • 80 sati kroz 4 mjeseci (20h/mj.) u jednom semestru;
  • 40 sati kroz 2 mjeseca (20h/mj.).
Zainteresirani studenti trebaju se javiti kolegici Blaženki Klemar Bubić, koordinatorci prakse u Knjižnici Filozofskoga fakulteta (email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).
 
Podsjećam, da su svi studenti diplomskog studija smjera bibliotekarstvo (i jednopredmetni i dvopredmetni) kroz drugu godinu diplomskog studija dužni odraditi 160 sati prakse u knjižnicama. Iako je praksa kao kolegij predviđena u ljetnom semestru, može se početi obavljati i ranije. Upute za praksu na knjižnicama dostupne su na kolegiju na Omegi Praksa u knjižnicama (lozinka praksabiblio) kojeg su studenti dužni upisati. Studenti ovjerene potvrde o obavljenoj praksi u knjižnicama trebaju dostaviti prof. dr. sc. Ani Barbarić (a ne tajnici Odsjeka). Detaljnije upute dostupne su na kolegiju na Omegi.

prof. dr. sc. Ana Barbarić

predstojnica Katedre za bibliotekarstvo