Study duration

Nastupno predavanje dr. sc. Ane Pongrac Pavlina u vezi s izborom u znanstveno-nastavno zvanje i na
radno mjesto docent na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti održat će se u srijedu,
23. prosinca 2020. u 10:00 sati, u virtualnoj učionici Sustava učenja na
daljinu Omega, putem sustava BigBlueButton. Naziv predavanja je “Metoda softverske simulacije u nastavi informatike”.

Poveznica na predavanje

https://omega.ffzg.hr/course/view.php?id=4237

Mole se zainteresirani slušači koji nisu upisani u kolegij Metodika nastave informatike 2-Nastupno predavanje, a u sklopu kojega će se održati predavanje,
da se do utorka, 22.12.2020. godine, u 12:00 sati jave Maji Živko (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) zbog pravovremenog upisa u kolegij.

Iz Odsjeka

Poštovani studenti, zbog epidemioloških razloga termin primanja studenata je ponedjeljkom i utorkom od 10.00-15.00 sati.

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021., donio je Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2020./2021. na temelju kvota i rang-lista koje su njezin sastavni dio.

Rang-liste II. kruga dodjele dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Studenti svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju Sustavu državnih STEM stipendija na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/ te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi.

Studenti koji su na rang-listi prema kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do subote, 12. prosinca 2020. godine, do 12 sati na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 78/2018., u daljnjem tekstu: Pravilnik) izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.

Kreiraju se i dvije zasebne rang-liste (Izdvojene stipendije) za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. stavka 11. Pravilnika u kojem se propisuje da svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM područjima znanosti pripada najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina u pojedinom području.

Obavijest o objavljenim rang-listama može se redovito pratiti na  mrežnoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja, mrežnoj stranici projekta http://stem.mzo.hr/ te službenoj Facebook stranici Državne STEM stipendije u svrhu daljnjih saznanja o ovogodišnjoj dodjeli stipendija.

Za sve ostale informacije Vi i studenti možete se obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Vjera Lopina će u izvanrednom ispitnom roku održati ispite putem Zooma u ovim terminima:

Preddiplomski studij

Uvod u formalne jezike i automate - petak, 04. 12. u 11:00

Kriptologija - petak, 04. 12. u 11:30

Zaštita podataka - petak, 11. 12. u 11:00

Diplomski studij

Umjetna inteligencija - petak, 11. 12. u 12:00

Mole se studenti koji namjeravaju izaći na ispit da se jave mailom.


Izvanredni ispitni rok na kolegijima "Algoritmi i strukture podataka" i "Napredno programiranje" održat će se prema sljedećem rasporedu:

02.12.2020. od 09:00 sati
"Algoritmi i strukture podataka"

02.12.2020. od 10:00 sati
"Napredno programiranje"

Studenti koji planiraju pristupiti ispitnom roku trebaju se javiti Ivanu Dunđeru putem e-maila.