Četvrta konferencija doktoranada

Obavještavaju se studenti da se osim na ljetni rok koji je 30.6.2021. mogu prijaviti i na jesenski rok 15.9.2021. Molila bih studente koji se planiraju prijaviti na rok 15.9.2021. da mi posalju skenirane potvrde o odrađenoj praksi na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. u periodu od 13.9.-15.9.

Mole se studenti da skenirane potvrde o odradjenoj praksi posalju u periodu od 25.6. do 30.6. 2021. na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Javni poziv ZKD1

Centar za razvoj karijere FFZG-a u sklopu projekta Učenje kroz rad i sustav upravljanja studentskim iskustvom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u suradnji s partnerom projekta Institutom za razvoj tržišta rada, organizira ciklus radionica pod nazivom „A vaše radno iskustvo?“.

Većina studenata tek se pri kraju studija zapita kako će odgovoriti na ovo pitanje kada dođe vrijeme za intervju s potencijalnim poslodavcem. A zatim kada se i nađu u toj situaciji često još nemaju spreman odgovor.

Radionicama „A Vaše radno iskustvo?” cilj je pomoći studentima da prepoznaju važnost stjecanja radnog iskustva prije formalnog izlaska na tržište rada te da pravovremeno otkriju vlastite potencijale i postanu konkurentniji pri pronalasku željenog radnog mjesta.

Prvi ciklus radionica posvećen je studentima arheologije, etnologije i kulturne antropologije, informacijskih i komunikacijskih znanosti, povijesti i povijesti umjetnosti.

Provodit će se tijekom dva susreta:

Prvi susret je 21. svibnja 2021. u terminu od 10:00 do 11:30.

Drugi susret je 28. svibnja 2021. u terminu od 10:00 do 12:15. (gost-alumni)

Na drugom susretu studentima će se predstaviti gost, alumni FFZG-a koji će na svom primjeru pokazati važnost stjecanja radnog iskustva.

Radionice će se provoditi online, putem Zoom platforme.

Prijave su moguće putem obrasca: https://forms.gle/ErGkoKXUXs6aTyuU8, najkasnije do 24:00, 19. svibnja 2021., a broj sudionika je ograničen.

Nagrade će biti uručene dobitnicima u utorak, 18. svibnja 2021. u Dvorani VII Filozofskoga fakulteta u Zagrebu s početkom u 14 sati.

Na sjednici održanoj od 17. do 22. veljače 2021. Zakladni je odbor odabrao najbolje studente informacijskih znanosti, smjera bibliotekarstvo u akad. god. 2019./2020. To su Carla Pansini, Ivan Šimunić i Kristina Vinković. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 4.000 kuna.
Na istoj sjednici, Zakladni odbor donio je odluku o dobitniku nagrade za knjižnicu, ustanovu, udrugu i pojedinca, koji promiču knjižničarsku struku i bibliotekarstvo općenito. Nagradu je dobila Adela Granić, prof. i dipl. bibl., viša savjetnica za stručne suradnike knjižničare u Agenciji za odgoj i obrazovanje. Zaključeno je kako je Adela Granić školske knjižničare učinila je vidljivima i prepoznatljivim u njihovim ustanovama i široj zajednici i time promovirala knjižnice i bibliotekarstvo općenito. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 8.000 kuna.

izv. prof. dr. sc. Ana Barbarić

predsjednica Zakladnog odbora