Izborni kolegiji za fakultet

 

Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti
Filozofski fakultet
Ivana Lučića 3, 10000 Zagreb
http://inf.ffzg.unizg.hr/

Kreirajmo kulturu kolaboracije

Voditeljica radionice: dr. sc. Sanja Kišiček
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Datum i vrijeme održavanja radionice: 12.12.2019., 9:00-12:00
Filozofski fakultet, Ivana Lučića 3, Zagreb
Konferencijska dvorana Knjižnice Fakulteta, 2. kat

Radionica je namijenjena svim zaposlenicima Filozofskog fakulteta i šire akademske zajednice
Broj mjesta je ograničen na 50 polaznika.

Prijave se primaju do popunjenja mjesta isključivo na:
http://bit.ly/Radionica42-prijava

PROGRAM RADIONICE

09.00-09.30 

Registracija

09.30-10.00

Uvod – koja je tvoja uloga u kreiranju kulture kolaboracije? 
Mentorstvo vs. coaching 
Suradnja vs. kolaboracija
Suradništvo vs. kolegijalnost 
Uspostava zajedništva (strategija obrade inspirativnog teksta)

10.00-10.45 

Kolegijalna komunikacija kroz igru uloga (strategija rješavanja dileme) - 1. krug
Diskusija

10.45-11.00

Pauza

11.00-11.45

Kolegijalna komunikacija kroz igru uloga (strategija rješavanja vlastite dileme) - 2. krug
Diskusija 

11.45-12.00 

Zaključak i dodjela potvrda o sudjelovanju

KOME JE NAMIJENJENA RADIONICA?
Ova je radionica namijenjena prvenstveno članovima akademske zajednice koji žele unaprijediti komunikacijske vještine i izvući maksimum iz kolegijalnih odnosa. Primjenjiva je i na druge sfere ljudske djelatnosti.

KAKO ĆETE PROCIJENITI JE LI OVA RADIONICA ZA VAS?
Zapitajte se sljedeće: Nađete li se često u razgovorima u kojima se vrtite u krug, gdje se teško mičete s početne točke, a kolege iz digresije u digresiju...pa taj ego...jao! Zapetljate li se kada u dilemu iz koje nikako da se otpetljate? Ako je Vaš odgovor “DA”, dođite na radionicu i unaprijedite svoje kolegijalne odnose putem ponuđenih praktičnih komunikacijskih vještina i strategija za kolaboraciju. Razvijajmo i njegujmo kulturu kolaboracije zajedno! Veselimo se vašem odazivu!

SADRŽAJ RADIONICE
Sudionici radionice radit će na razvoju komunikacijskih vještina kroz tehnike i strategije vođenja dijaloga s ciljem razvoja kolegijalnih odnosa, a u širem pogledu s ciljem kreiranja kulture kolaboracije. Voditeljica radionice dr. sc Sanja Kišiček objasnit će kako razlikuje mentorstvo od coachinga, suradnju od kolaboracije te suradništvo od kolegijalnosti i zašto vidi princip recipročnih mentorstava kao “zlatnu koku” kolaboracije. Radionica uključuje primjenu stečenih znanja. Veći dio radionice praktične je naravi, gdje će sudionici kroz igru uloga vježbati ponuđene komunikacijske tehnike i strategije, kao što su strategija obrade inspirativnog teksta za uspostavu zajedništva ili tehnika postavljanja pitanja za rješenje problema. Svi polaznici dobiti će priručnik s primjerima pitanja, kao i primjer protokola korištenih na radionici, za daljnji razvoj i uporabu u vlastitom kontekstu. 

ZA PRISUSTVOVANJE...
Poželjno je doći s nekom osobnom dilemom, po mogućnosti iz akademskog konteksta, kako bismo ponuđene strategije mogli odmah na licu mjesta i istestirati

O VODITELJICI:
Dr. sc. Sanja Kišiček, poslijedoktorandica je na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Dobitnica je Nagrade ZNANOST Nacionalne zaklade za znanost. Kroz znanstveni rad bavi se multimedijem u obrazovanju i instrukcijskim dizajnom. Od 2016. do 2019. godine odlazi na neplaćeni dopust za vrijeme kojeg u inozemstvu (pretežno regiji Bliskom Istoka) mentorira nastavnike programa međunarodnog bakalaureata (IBO) u nastavničkim kompetencijama i integraciji tehnologije u nastavu. Surađuje i kao predavač na University of the People u okviru programa Masters in Advanced Teaching u suradnji s IBO (International Baccalaureate Organisation).  Autorica je i voditeljica nekolicine radionica. Stručno se usavršavala i/ili bila voditelj stručnog usavršavanja na 40-ak domaćih i inozemnih skupova. Licencirana je voditeljica strukturiranog dijaloga putem rada s protokolima Nacionalnog školskog odbora nastavnog osoblja za  provođenje obrazovne reforme u SAD-u (NSRF). Stečena znanja donosi u Hrvatsku sa snom o kulturi kolaboracije koju živi i njeguje hrvatska akademska zajednica i željom da ju promovira putem ovakvih radionica. 

Za više informacija o voditeljici pogledajte njen LinkeIn profil: https://www.linkedin.com/in/dr-sanja-kisicek/