luic Dr. sc. Ljerka Luić, docent

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Telefon: 098/318-345
 

 

Životopis:

Doc.dr.sc. Ljerka Luić rođena je u Karlovcu 1965. godine u kojem i danas živi. Fakultetsko obrazovanje stekla na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Magisterij znanosti stekla je 2000. godine na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu s temom 'Uloga poslovodstva u strateškom planiranju informacijskih sustava', a doktorat znanosti 2009. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom 'Strateško planiranje integriranog poslovno-informacijskog sustava - dizajn modela na primjeru visokog obrazovanja', oba iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja informacijskih i komunikacijskih znanosti.
Profesionalnu karijeru započela je 1986. godine u Institutu za istraživanje i razvoj u Karlovcu, gdje je radila kao programer, sistem inženjer i administrator baze podataka do 1991. godine kada se zapošljava u tvrtki ABB Karlovac, u kojoj se kao inženjer informacijskog sustava bavila integriranim poslovno-informacijskim sustavima sve do 1997. godine, u kojoj prelazi u Zagreb gdje do 2001. godine radi u tvrtki SAP Hrvatska kao direktorica edukacije i ljudskih resursa, a potom u konzultantskoj tvrtki B4B u kojoj i danas radi na radnom mjestu direktorice razvoja poslovanja za javni sektor. Dobitnica je 'SREBRNE ZNAČKE', nagrade Hrvatskog informatičkog zbora za doprinos razvoju informatičke struke u Hrvatskoj.
Uz profesionalnu karijeru, od 2000. godine paralelno aktivno djeluje i u znanstveno-istraživačkom te znanstveno-nastavnom području. Kao istraživač sudjelovala je u 3 nacionalna znanstvena projekta i 2 međunarodna znastvena projekta, od kojih je na jednom bila glavni istraživač/voditelj. U svojstu gostujućeg predavača izvodi nastavu na Poslijediplomskom doktorskom studiju biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i Osijeku, a u svojstvu vanjskog suradnika nositelja dva izborna predmeta izvodi nastavu na Poslijediplomskom doktorskom studiju informacijskih i komunikacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na kojem je 2013. godine izabrana u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta, a 2016. godine u znanstveno zvanje znanstvenog savjetnika.

Područja interesa:

  • Komunikacijski modaliteti integriranih informacija
  • Društvena dimenzija digitalnih komunikacija
  • Strateško planiranje informacijskih sustava
  • Upravljanje informacijama

 
Popis radova u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)

 
Projekti:

Kolegiji:

Poslijediplomski studij:

  • Tehnologije, ljudska komunikacija i prijenos informacija
  • Integrirani informacijski sustavi

Članstva: