Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti
Filozofski fakultet
Ivana Lučića 3, 10000 Zagreb
http://inf.ffzg.unizg.hr/

Radionica 37
Društveno korisno učenje u visokom obrazovanju

 

Voditeljica radionice:

izv. prof. dr. sc. Nives Mikelić Preradović
Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti
Filozofski fakultet u Zagrebu
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

utorak, 7. lipnja 2016., 14-15.30h

računalna učionica A-212a
Ivana Lučića 3, Zagreb

 

Radionica je besplatna. Broj mjesta je ograničen na 20 polaznika.

 

Prijave se zaprimaju do ponedjeljka 30. 5. 2016. isključivo putem online prijave:

http://goo.gl/forms/zJDKYODSEfgDhJTG3

KOME JE NAMIJENJENA RADIONICA?

Ova radionica je uvodnog tipa i namijenjena je svima zainteresiranima za implementaciju metode društveno korisnog učenja koja je pokazala izniman uspjeh u svijetu. Sadržaj radionice može biti od interesa fakultetskim profesorima i profesorima visokih škola, ali i predstavnicima raznih udruga koje se zanimaju za poboljšanje suradnje s fakultetima i otkrivanje načina volonterskog angažiranja studenata u rješavanju konkretnih društvenih problema i zadovoljavanju konkretnih društvenih potreba.

 

O PREDAVAČICI

Dr. sc. Nives Mikelić Preradović je izvanredna profesorica na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Koordinatorica je Erasmus+ projekta za Hrvatsku pod nazivom Europe Engage: Uključena Europa - razvoj kulture građanskog angažmana kroz društveno korisno učenje u visokom obrazovanju u Europi (http://europeengage.org/the-project/)
U ak. god. 2005./06. profesionalno se usavršavala na Sveučilištu George Washington u Washingtonu u SAD-u. Rezultat nastavnog usavršavanja je primjena i razvoj nastavne metode društveno korisnog učenja (service learning / commnity-based learning) u području informacijskih znanosti, čija evaluacija je dokazala da studentima pruža više prostora za primjenu teorijskih znanja koja su stekli kroz studij od klasičnih metoda.
Od 2006. sudjeluje na različitim projektima, inicijativama i skupovima posvećenim društveno korisnom učenju, a bila je i članicom povjerenstva za izradu Nacionalnog programa za mlade (2009.-2013.), odobrenog od Vlade RH, kojim je donesena mjera za uvođenje metode društveno korisnog učenja u planove i programe visokih učilišta i srednjih škola kako bi se povećala angažiranost mladih u društvu, osiguralo vrednovanje volonterskog rada kroz sustav ocjenjivanja, uvelo obrazovanje za civilno društvo i ostvarila čvršća veza između obrazovanja i društvene zajednice.