Microsoft Azure Dev Tools for Teaching program (prvo Microsoft Developer Network Academic Alliance (MSDN-AA), potom DreamSpark te zatim Microsoft Imagine) namijenjen je visokoškolskim ustanovama koje se između ostalog bave istraživanjem i razvojem u području računalnih, inženjerskih i informacijskih znanosti. Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti ovim sporazumom dobiva na korištenje Microsoftove programske proizvode, uključujući operativne sustave, serverska rješenja i razvojne alate. Programski proizvodi mogu se koristiti isključivo za nastavne i istraživačke svrhe, uz ograničenje da ne mogu biti korišteni za vođenje infrastrukture ustanove. Djelatnici i studenti Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti mogu zatražiti programske proizvode koje će instalirati na svoja osobna računala te ih koristiti u edukacijske i istraživačke svrhe.

Studenti/zaposlenici Odsjeka mogu slobodno koristiti sve dostupne programske proizvode uz tri ključna uvjeta:     

1. programski proizvodi ne smiju se koristiti u komercijalne svrhe,

2. programski proizvodi ne smiju se davati na korištenje trećim osobama,    

3. nakon prestanka statusa studenta/zaposlenika na Odsjeku, smiju se nastaviti koristiti samo već prije instalirani programi.


Svoje korisničke račune možete aktivirati na sljedeći način:

1. Zahtjev za pristupanje Microsoft Azure Dev Tools for Teaching programu preuzmite putem poveznice u nastavku:
Pristupnica Microsoft Azure Dev Tools for Teaching programu

2. Ispunjenu i potpisanu Pristupnicu (papirnati izvornik) obavezno predajte Microsoft koordinatoru (dr. sc. Ivan Dunđer) u kabinetu E-313.

 

Microsoftove programske proizvode možete preuzeti ovdje.

Prije preuzimanja programskih proizvoda potrebno je ažurirati svoje korisničke podatke putem ove poveznice.