Od siječnja 2019. godine, kao jedan od načina većeg povezivanja i stalnog stručnog usavršavanja knjižničara Zagrebačko knjižničarsko društvo pokreće ZKD forum.

ZKD forum ideja je o kojoj se već nekoliko godina razgovara i zbog toga smo izrazito zadovoljni što krećemo u realizaciju ovog načina stručnog usavršavanja, dijeljenja iskustava, praksi i ideja. Forum će se održavati jednom mjesečno u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu i bit će otvoren knjižničarima svih vrsta knjižnica, kao i studentima knjižničarstva. Svrha Foruma je omogućiti stjecanje i proširivanje različitih osobnih znanja i vještina te postati mjesto informiranja o aktualnim pitanjima u području struke, odnosno informacijskih znanosti, ali i drugih područja potrebnih u knjižničarskom radu (npr. iz područja pedagogije, marketinga, psihologije i sl.). Osim predavanja i radionica kojima će se nastojati upotpuniti različita znanja potrebna knjižničarima u svakodnevnom radu (primjerice, komunikacijske vještine, rad s djecom i mladima s posebnim potrebama, upoznavanje mogućnosti marketinga.), Forum će biti mjesto za tematsku raspravu o autorskim pravima, digitalizaciji. te međusobno dijeljenje iskustva u radu različitih knjižnica. U izvedbi samog programa sudjelovat će stručnjaci iz različitih područja, kao i sami knjižničari.

Prvi ZKD forum održat će se 23. siječnja 2019. godine, s početkom u 14 sati u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Tema prvog Foruma su "(Ne)konferencije" o kojima će iz različitih perspektiva govoriti kolegice Karolina Zlatar Radigović (Knjižnice Grada Zagreba) i Marija Šimunović (Knjižnično dokumentacijski centar Ekonomskog fakulteta u Zagrebu) te kolega Petar Lukačić (Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" Koprivnica).

Poseban gost ZKD foruma je Veljko Kukulj, nakladnik s križnim odvijačem.

Zbog ograničenog broja mjesta, potrebna je prijava. Prijave su otvorene do popunjenja mjesta ili do 21. siječnja 2019. godine.

Molimo da svoj dolazak prijavite: https://goo.gl/forms/uCyiYdzlqVrVeqep1