Redoviti 2019./2020.
 

Upisi u 1. godinu diplomskih studija ak. god. 2019/2020.

_____________________________________________________________________________
Sve potrebne i autorizirane informacije o prijavama, razredbenom postupku i upisima o upisima na diplomske studije ak. god. 2019./2020. dostupne su na stranicama Fakulteta na adresi http://upisi-diplomski.ffzg.hr/. Molimo studente da prate tu stranicu za sve opće obavijesti vezane uz upise na diplomske studije na Filozofskom fakultetu. Sve potrebne i autorizirane informacije o razredbenom postupku i upisima specifično vezane uz diplomski studij informacijskih i komunikacijskih znanosti nalazit će se na ovoj web stranici. Web stranica ažurirat će se novim informacijama i eventualnim promjenama.
Za sva dodatna pitanja oko postupka upisa vezana uz upis na diplomski studij informacijskih i komunikacijskih znanosti javite se voditelju upisa na diplomski studij informacijskih i komunikacijskih znanosti, doc. Tomislavu Ivanjko na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
_____________________________________________________________________________
 
 
VAŽNO! OBJAVLJENI REZULTATI KVALIFIKACIJSKOG POSTUPKA
 
Rezultati postupka upisa na diplomske studije informacijskih i komunikacijskih znanosti dostupni su na stranici http://upisi-diplomski.ffzg.hr/. 
Rezultat razredbenog postupka pristupnici mogu vidjeti tako da u aplikaciju na adresi http://upisi-dipl.ffzg.unizg.hr/ ukucaju svoj OIB nakon čega će im se pojaviti studiji za koje su stekli pravo upisa. Pristupnik koji je prijavio dva studija stekao je pravo upisa ako je ostvario pravo upisa na oba dvopredmetna studija. 

Oni pristupnici koji nisu stekli pravo upisa na svoj prvi izbor mogu se prijaviti na neki od drugih studija za koji se mogu kvalificirati ukoliko je na studiju ostalo praznih mjesta. U tom slučaju prijave pošaljite na mail adresu info centra This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  Prijave se primaju do srijede 2.10.2019. do 12 sati.

 
 
 
 
VAŽNO! TERMIN KVALIFIKACIJSKOG POSTUPKA
 
Kvalifikacijski postupak za upis na 1. godinu diplomskog studija informacijskih i komunikacijskih znanosti (redovni studij) održati će se u petak, 27.9. 2019.  u 11 sati u dvorani D3. Sastanku su obvezni pristupiti svi prijavljeni kandidati kako bi osobno potvrdili svoj upis. Kvalifikacijski postupak sastoji se od provjere dokumentacije pristupnika i rangiranja pristupnika prema prosjeku unutar odabranog smjera. Kvalifikacijski postupak ne sadrži nikakvu dodatnu provjeru znanja. U slučaju nedolaska na kvalifikacijski postupak, smatra se da je kandidat odustao od upisa studija. U slučaju opravdane spriječenosti dolaska na kvalifikacijski postupak javite se voditelju upisa na diplomski studij informacijskih i komunikacijskih znanosti, doc. Tomislavu Ivanjko na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., najkasnije do 26. 9 . 2019. u 13 sati.

SLUŽBENA OBAVIJEST FAKULTETA: Termine kvalifikacijskih i razredbenih postupaka, dvorane u kojoj se provode za pojedine diplomske studije te tko treba doći, možete vidjeti ovdje. U tablici ( X ) označava da se kvalifikacijski/razredbeni dio postupka provodi iz priložene dokumentacije, bez potrebe za dolaskom pristupnika. Ukoliko se kvalifikacijski i razredbeni dio postupka održavaju u istom terminu i prostoriji naveden je samo termin kvalifikacijskog dijela postupka.

______________________________________________________________________________
 
Upisi na diplomski studij informacijskih i komunikacijskih znanosti u ak. god. 2019/2020 (redovni studij)
 
 
Definiranje procedure razredbenog postupka upisa na diplomski studij informacijskih i komunikacijskih znanosti u ak. god. 2019./2020.

Informacijske znanosti – jednopredmetni i dvopredmetni studij

I. OPĆI UVJETI
Izbor kandidata za upis obavlja se na temelju rang liste.
Postupak rangiranja kandidata za upis na studij odvija se prema jednakim uvjetima za sve studijske smjerove, prilikom čega se utvrđuju rang liste prema kojima se kandidati natječu za upis na studijski smjer za koji su se opredijelili prilikom prijave do popunjenja predviđene kvote za svaki studijski smjer.
Poredak na rang listi temelji se na vrednovanju uspjeha na prethodno završenoj razini studija temeljem prosjeka ocjena.
Kandidati koji upišu studij mogu imati propisane razlikovne ispite ovisno o vrsti preddiplomskkog sveučilišnog studija koji su završili i smjera koji upisuju. Popis razlikovnih ispita prema smjerovima dostupan je na stranicama Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti (https://inf.ffzg.unizg.hr/index.php/hr/studij/diplomski-studij/razlikovni-ispiti-od-2019-2020)
Kandidati koji su stekli pravo upisa dužni su se upisati prema objavljenom rasporedu za upis. Umjesto kandidata koji su stekli pravo upisa, a nisu se upisali u propisanom roku, mogućnost upisa mogu iskoristiti kandidati koji slijede na listi za upis do popunjenja kvote prema prijavama za svaki studijski smjer.

II. POSEBNI UVJETI
Diplomski studij Informatika (nastavnički smjer) mogu upisati isključivo kandidati koji su završili istovjetni preddiplomski sveučilišni studij informacijskih znanosti ili informatike te srodni preddiplomski sveučilišni studij računarstva ili matematike.

Contact

University of Zagreb
Faculty of Humanities and Social Sciences (FHSS)
Department of Information and Communication Sciences
Ivana Lučića 3, 10000 Zagreb, Croatia
phone: +385-1-4092302
fax: +385-1-6156879