Museum na heritage management


MEĐUODSJEČNI IZBORNI KOLEGIJ  'ČOVJEK I SPORT'

Drage studentice i studenti!

U ljetnom semestru akad. god. 2020./2021. u mogućnosti ste upisati međuodsječni kolegij 'ČOVJEK I SPORT'. Ovaj izborni kolegij koji se održava DESETU godinu za redom Vam svojim sadržajima pruža uvid u kompleksnost kulture bavljenja sportom i njegovo mjesto u čovjekovom kvalitetnom življenju od davnina. Kolegij njeguje interdisciplinarni pristup te uključuje nastavnike/ce različitih strukovno-ekspertnih profila:

- povijest
- povijest umjetnosti
- sociologija
- filozofija
- lingvistika
- psihologija
- kineziologija

koji s različitih kutova osvjetljuju poziciju sporta u ljudskoj kulturi. S obzirom na tematski okvir, kolegij nudi opsežan uvid u različite aspekte sporta u tom smislu pokazuje se potencijalno jednako interesantnim i za one koji su za sport tek rubno zainteresirani, ali će i oni koji o sportu znadu već štošta svoje spoznaje zasigurno dobrano probuditi i zaokružiti. Budući da je u prijašnjim izdanjima kolegij pobudio popriličan interes brojnih studenata, preporuča se pravovremena odnosno čim ranija prijava.

Kolegij je sadržan u programu odnosno satnici Odsjeka za povijest (Modul 1 nosi 4 ECTS boda, Modul 2 nosi 5 ECTS boda). Nastava će se održavati ponedjeljkom od 18.30 do 20.00 sati, zasad on-line, preko sustava OMEGA, te započinje u ponedjeljak 8. 3. 2021. Studenti/ce se pozivaju da se priključe prvom nastavnom terminu, uključujući i one koji se eventualno neće uspjeti formalno prijaviti na kolegij.

Podrobnije informacije dostupne su na linku https://web2020.ffzg.unizg.hr/wp-content/uploads/2021/02/PRILOG_%C4%8Covjek-i-sport.pdf i na sustavu e-učenje OMEGA - (lozinka: CISPORT)

S poštovanjem,

red. prof. dr. sc. Tvrtko Jakovina
Nositelj kolegija
 
mr. sc. Jelka Gošnik, v. pred.
Vanjska suradnica