Fokus grupa je dio istraživanja koje se provodi u sklopu 2. intelektualnog ishoda, odnosno 2. faze Erasmus+ projekta Digital Education for Crisis Situations: Times When There is no Alternative (DECriS)  http://decris.ffos.hr/.

Projekt DECriS usmjeren je na primjenu inovativnih digitalnih tehnologija tijekom pandemije COVID-19 bolesti, ali i drugih kriznih situacija. Cilj je projekta stvoriti okvir za pravilno usvajanje otvorenih obrazovnih sadržaja (Open Educational Resources) općenito, a posebno u kriznim situacijama, čime se nastoji poboljšati kvaliteta online učenja, smanjiti osjećaj izolacije uobičajen u situacijama poput posvemašnjeg zatvaranja (lockdown) te podržati nastavnike i studente u njihovu razvoju, posebno u smislu prilagodljivog, personaliziranog i svrhovitog učenja. Također, projekt ima nekoliko specifičnih istraživačkih ciljeva čija se realizacija temelji na primjeni inovativnih digitalnih tehnologija, usavršavanju digitalne kompetencije, razvoju inovativnih kurikuluma i obrazovnih metoda te ostvarivanju međunarodne suradnje, odnosno suradnje sveučilišta i poslovnog sektora. Nositelj projekta je Odsjek za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku, a sudjeluju 4 partnera i 4 pridružena partnera.

Projekt obuhvaća šest intelektualnih ishoda, a planirana fokus grupa dio je 2. intelektualnog ishoda koji je usmjeren na pitanje kako studenti i nastavnici percipiraju i procjenjuju kvalitetu digitalnog obrazovanja tijekom pandemije COVID-19 bolesti.

Planirani datum održavanja fokus grupe je petak, 13. svibnja 2022. godine.

Fokus grupa traje otprilike 1 sat i 30 minuta do maksimalno 2 sata, a potrebno je 6 do 8 studenata koji bi sudjelovali u razgovoru.

Zainteresirani studenti trebaju se javiti doc. dr. sc. Kristini Feldvari, Odsjek za informacijske znanosti, Filozofski fakultet u Osijeku, na adresu e-pošte This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.