LUMEN Data Science najveće je studentsko natjecanje u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Studenti postupcima analize i obrade velikih količina strukturiranih i nestrukturiranih podataka razvijaju rješenje kojim nastoje odgovoriti na problem Nagradnog zadatka. Pritom koriste različite statističke metode, tehnike strojnog učenja te umjetnu inteligenciju. Tijekom natjecanja održavaju se radionice i konzultacije kojima natjecatelji mogu pristupiti, a koje služe kao pomoć u rješavanju zadatka. Nakon finalne predaje rješenja proglašavaju se pobjednici i dodjeljuju nagrade.

Na LUMEN Data Science natjecanje mogu se prijaviti svi zainteresirani studenti iz regije.

Prijave su otvorene od 10.1. do 26.1.2024. godine, a poveznicu za prijavu, temu ovogodišnjeg nagradnog zadatka i sve ostale informacije možete pronaći na našoj web stranici.”

U slučaju da imate još kakvih pitanja, stojim Vam na raspolaganju. Ako Vam se netko od studenata javi za dodatne informacije, slobodno iz uputite na sljedeći mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kontakt za FFZG: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.